GR EN
Πίσω
15
22.11.2018

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έσωσε δύο ακόμη λύκους από την αιχμαλωσία στην Σερβία

Δύο νεαροί λύκοι φιλοξενούνται εδώ και λίγες ημέρες στο Καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στις Αγραπιδιές Φλώρινας. Πρόκειται για ένα αρσενικό και ένα θηλυκό που είναι αδέρφια και κατασχέθηκαν από ιδιώτη στη Σερβία ο οποίος τα είχε παράνομα στην κατοχή του. 
Στις 9 Φεβρουαρίου 2018 οι αρχές της Σερβίας έπειτα από καταγγελία πραγματοποίησαν έλεγχο στις εγκαταστάσεις ενός ιδιώτη στο χωριό Djindjusa για τον οποίο υπήρχε η καταγγελία ότι έχει στην κατοχή του προστατευόμενα ωδικά πτηνά. Με μεγάλη τους έκπληξη, όμως, αντί για τα πουλιά αντίκρισαν δύο ανήλικους λύκους! Σύμφωνα με τον ίδιο φιλοξενούσε τα δύο ζώα για έξι περίπου μήνες όταν και τα βρήκε δίπλα στη νεκρή μητέρα τους η οποία είχε πεθάνει από δηλητηριασμένο δόλωμα.
Οι δύο λύκοι κατασχέθηκαν άμεσα και μεταφέρθηκαν στο ζωολογικό κήπο στο Βελιγράδι προσωρινά μέχρι να βρεθεί ένας κατάλληλος χώρος οριστικής φιλοξενίας. Οι αρχές της Σερβίας επικοινώνησαν με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ οποίος για μία ακόμη φορά ανταποκρίθηκε θετικά. Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο δύο ακόμη πρώην αιχμάλωτοι λύκοι είχαν μεταφερθεί από το Βελιγράδι στις Αγραπιδιές. 
Ο Ορφέας και η Ευρυδίκη όπως ονομάστηκαν θα ζουν στον ίδιο χώρο με τον οποίο φαίνεται ότι έχουν ήδη εξοικειωθεί. Σήμερα είναι 18 περίπου μηνών.
Η δράση σωτηρίας λύκων από την αιχμαλωσία στο εξωτερικό εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου που υλοποιεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με την χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 
Στο Καταφύγιο του λύκου ζουν πλέον 17 λύκοι. Λειτουργεί Σάββατο και Κυριακή (ώρες ξεναγήσεων: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 16.30). Περισσότερες πληροφορίες για τους επισκέπτες και ραντεβού για τα σχολεία στο 23860 41500. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη thumb
27.02.2024

Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Διάβασέ το
Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης thumb
23.01.2024

Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης

Διάβασέ το
19 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην συναινέσει σε αλλαγή του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη thumb
20.12.2023

19 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην συναινέσει σε αλλαγή του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Διάβασέ το