GR EN
Πίσω
0
05.03.2014

Έναρξη των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας» στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας», το οποίο υλοποιείται με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, ξεκίνησαν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τα σχολεία και τα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης:

  • Στις 19 Φεβρουαρίου οι εκπαιδευτικές δράσεις υλοποιήθηκαν στο 1o Πειραματικό Σχολείο (Γυμνάσιο και Λύκειο) Θεσσαλονίκης και οι μαθητές του ενημερώθηκαν για την «Αρκούδα» και τον ΒΙΟτοπό της, ο οποίος θα πρασινίσει την αυλή τους.
  • Στις 20 Φεβρουαρίου η εκπαιδευτική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ επισκέφθηκε και υλοποίησε τις δράσεις του προγράμματος στο 2ο ΓΕΛ Ελευθερίου – Κορδελιού η αυλή του οποίου θα φιλοξενεί σε λίγο έναν ΒΙΟτοπο με «Δένδρα που επιβραδύνουν την φωτιά» και που συναντάει κανείς στα μεσογειακά οικοσυστήματα.
  • Στις 27 Φεβρουαρίου τα μέλη του Ιδρύματος «Η Μέλισσα» φιλοξένησαν την εκπαιδευτική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και γνώρισαν τις δράσεις του προγράμματος, συζήτησαν και σχεδίασαν τις απαραίτητες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην αυλή τους για να δημιουργηθεί ένας ΒΙΟτοπος με «Δένδρα που προτιμούν το νερό». 

Στις επισκέψεις στα δύο σχολεία και στο Ίδρυμα «Η Μέλισσα» στη συνάντηση έγινε συζήτηση και η περιβαλλοντική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ εξήγησε τους λόγους για τους επιλέχθηκε σε κάθε περιοχή ο συγκεκριμένος θεματικός κήπος (μικροκλίμα, καιρικές συνθήκες κλπ).

Παράλληλα ξεκίνησε και ο προγραμματισμός των υπόλοιπων δράσεων του προγράμματος. Η δημιουργία κήπων και οι εικαστικές παρεμβάσεις θα συνεχίζουν να αλλάζουν τις αυλές των σχολείων και των Ιδρυμάτων του προγράμματος ενώ οι εκπαιδευτικές δράσεις θα δίνουν ενέργεια και δύναμη για την υιοθέτηση της ιδέας και των στόχων του προγράμματος από τα Σχολεία και τα Ιδρύματα.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και τους φορείς που στέκονται αρωγοί στην υλοποίηση του προγράμματος του ΒΙΟτόπου στην Θεσσαλονίκη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη thumb
27.02.2024

Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Διάβασέ το
Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης thumb
23.01.2024

Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης

Διάβασέ το
19 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην συναινέσει σε αλλαγή του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη thumb
20.12.2023

19 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην συναινέσει σε αλλαγή του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Διάβασέ το