GR EN
Πίσω
2
21.12.2015

Διανομή ηλεκτροφόρων περιφράξεων σε μελισσοκόμους της περιοχής Οίτης

Στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE ForOpenForest (LIFE11 NAT GR/1014) και των δράσεων προτεραιότητας για την αρκούδα, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ παρέδωσε στα μέλη του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λαμίας ηλεκτροφόρες περιφράξεις. Η διανομή τους έγινε σε ειδική εκδήλωση σε συνεργασία με σε συνεργασία με το Μελισσοκομικό Σύλλογο Λαμίας και το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης. 

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης και στη διάρκειά της εκδήλωσης έγινε αναλυτική παρουσίαση των δράσεων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και των δράσεων του προγράμματος, καθώς και τεχνική παρουσίαση των ηλεκτροφόρων περιφράξεων από την προμηθεύτρια εταιρία. 

Ευχαριστούμε θερμά το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης και τους συνεργάτες του για τη συνεργασία και τη θερμή φιλοξενία.

Το πρόγραμμα «FOROPENFORESTS: Διατήρηση Δασών και Δασικών Ανοιγμάτων Προτεραιότητας στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και στο Όρος Καλλίδρομο της Στερεάς Ελλάδας» (LIFE11 NAT GR/1014) αφορά τη διατήρηση δασών και δασικών ανοιγμάτων προτεραιότητας στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και στο Όρος Καλλίδρομο της Στερεάς Ελλάδας περιοχές επανεμφάνισης της αρκούδας τα τελευταία δέκα χρόνια και με τη νοτιότερη παρουσία της αρκούδας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Στόχοι του προγράμματος είναι: 

1. Η διατήρηση σημαντικών τύπων οικοτόπων όπως: 
  • Τα ανοιχτά λιβάδια των δασών στην Οίτη και το Καλλίδρομο και 
  • Τα σπάνια εποχικά λιμνία, 
2. Η στην προστασία σημαντικών ειδών προτεραιότητας όπως: 
  • Η Βερόνικα της Οίτης, ένα ενδημικό είδος χλωρίδας, 
  • Η αρκούδα και 
  • Σημαντικά είδη πουλιών όπως ο Αιγολιός, τρία είδη δρυοκολαπτών και η ορεινή πέρδικα. 

Το έργο LIFE ForOpenForests υλοποιείται με συντονιστή την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και εταίρους το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην Περιοχή του Εθνικού Δρυμού της Οίτης και του Όρους Καλλίδρομο ενός σημαντικού βιοτόπου της αρκούδας με ιδιαίτερη αξία σε διεθνές επίπεδο, αφού είναι το νοτιότερο σημείο εξάπλωσης του είδους στην Ευρώπη. 

O ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχει ως εταίρος στο έργο με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι δράσεις του προγράμματος και του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ περιγράφονται αναλυτικότερα στον ιστότοπο: (www.foropenforest.org).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη thumb
27.02.2024

Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Διάβασέ το
Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης thumb
23.01.2024

Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης

Διάβασέ το
19 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην συναινέσει σε αλλαγή του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη thumb
20.12.2023

19 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην συναινέσει σε αλλαγή του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Διάβασέ το