GR EN

ΧορηγίεςΣταθερός μας στόχος είναι η δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών μέσα από τον εταιρικό κόσμο για την ανάπτυξη σημαντικών συνεργειών προς όφελος του περιβάλλοντος. Η έμπρακτη υποστήριξη των χορηγών έχει επιτρέψει την ανάπτυξη και συνέχιση καίριων επιστημονικών προγραμμάτων όλα τα χρόνια δραστηριοποίησης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη μερικών από τις σημαντικότερες εταιρίες διεθνώς, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υλοποιεί σήμερα πληθώρα έργων για το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας. Με ουσιαστική συμμετοχή των επιχειρήσεων, η οργάνωση συμβάλλει στην ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των ορεινών -δασικών οικοσυστημάτων της Ελλάδας, με δράσεις ερευνητικές, ενημερωτικές, εκπαιδευτικές και εθελοντικές.

Δεδομένου ότι κάθε χορηγικό πρόγραμμα είναι ένα ξεχωριστό έργο, εξετάζονται παράμετροι όπως η ειδική αξία του προγράμματος, η χρονική του διάρκεια, το ύψος της εκάστοτε χορηγίας, ώστε να αποτυπωθούν τα οφέλη για το χορηγό αλλά και να σχεδιαστούν από κοινού ενέργειες επικοινωνίας που να συνδέουν τη δράση με το εταιρικό αντικείμενο.

Royal Canin

Η ROYAL CANIN υποστηρίζει τη λειτουργία του Κέντρου Αναπαραγωγής και επαναδιάδοσης του Ελληνικού Ποιμενικού Σκύλου που λειτουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και παρέχει την ετήσια τροφή όλων των γεννητόρων και των κουταβιών. Επιπλέον έχει υποστηρίξει τη συμμετοχή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών το 2013.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑΣ

Τα Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑΣ αποδεικνύοντας στην πράξη το ενδιαφέρον τους και την ευαισθητοποίησή τους για το περιβάλλον και την προστασία της άγριας ζωής στην Ελλάδα, στηρίζουν τη λειτουργία του Καταφυγίου της Αρκούδας που λειτουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο Νυμφαίο της Φλώρινας. Με την «υιοθεσία» της αρκούδας με το όνομα Ντιουκ, το οποίο παραπέμπει και στην επωνυμία των εκπαιδευτηρίων, αναλαμβάνουν ως «ανάδοχοι» να συμβάλουν στα έξοδα διατροφής και περίθαλψης της αρκούδας, σε ετήσια βάση.

WIND

Η WIND, αρωγός σε δράσεις που αφορούν στο περιβάλλον, στηρίζει το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ συμβάλλοντας στα έξοδα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του Γιωργάκη. Εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του στο κεφάλι, η επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον είναι αδύνατη και η WIND ανέλαβε τα έξοδα περίθαλψης και φιλοξενίας του μικρού αρκούδου στο καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

INTERAMERICAN

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για το περιβάλλον, η INTERAMERICAN ανέλαβε τη χορηγική υποστήριξη επιμέρους λειτουργικών αναγκών του Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων που λειτουργεί ο AΡΚΤΟΥΡΟΣ στη Φλώρινα. Ο Κτηνιατρικός Σταθμός του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ φιλοξενεί αρκούδες και λύκους που προέρχονται από αιχμαλωσία και χρειάζονται ειδική φροντίδα και κτηνιατρική περίθαλψη. Ο σταθμός στελεχώνεται από τέσσερις κτηνίατρους και έχει περιθάλψει μέχρι σήμερα, περισσότερα από 60 ζώα που χρήζουν ανάγκης. Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας «Πράξεις Ζωής».

ΤΙΤΑΝ

Η εταιρία ΤΙΤΑΝ συνδράμει έμπρακτα και με ποικίλους τρόπους στο έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Με τη δωρεά αρκετών χιλιάδων δενδρυλλίων από το φυτώριο που διατηρεί η εταιρία με στόχο την προστασία και ανάπλαση του φυσικού περιβάλλοντος, έχει στηρίξει το πανελλαδικό πρόγραμμα δενδροφύτευσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Επίσης, με τη δωρεά οικοδομικών υλικών, η εταιρία έχει στηρίξει σημαντικά έργα συντήρησης των υποδομών της οργάνωσης.

Επίσης, με τη δωρεά υλικών, η εταιρία έχει στηρίξει σημαντικά έργα συντήρησης των υποδομών στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας και το Καταφύγιου του Λύκου. Επίσης, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υλοποίησε, με την πολύτιμη συνεργασία του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ, ένα πρόγραμμα ενημερωτικών περιβαλλοντικών παρουσιάσεων. Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στους νομούς Θεσσαλονίκης, Αττικής και Μαγνησίας, σε σχολεία και τοπικούς φορείς. Το πρόγραμμα εντάχθηκε στις ενέργειες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που στοχεύουν στην ολοκληρωμένη ενημέρωση πολιτών κάθε ηλικίας για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

HSBC

Η HSBC υποστήριξε οικονομικά τις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα.