GR EN
Πίσω
8
20.05.2016

Ο Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτήριων Δούκα (Α.Σ.Ε.Δ.) συνεχίζει να στηρίζει το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μέσω της υιοθεσίας του Duke

Πιστός στην πολύχρονη υποστήριξη προς τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ο Αθλητικός Σύλλογος  Εκπαιδευτηρίων Δούκα (Α.Σ.Ε.Δ.) συνεχίζει την αποκλειστική υιοθεσία του Duke, μίας από τις αρκούδες που ζουν στο Καταφύγιο στο Νυμφαίο. 

O Duke ήρθε στο Καταφύγιο μαζί με τις αδελφές του, τη Sandy και τη Mira, σε ηλικία μόλις δύο ετών έπειτα από πολύμηνες προσπάθειες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και των αρμόδιων αρχών στην Αλβανία. Οι τρεις αρκούδες ήταν αρχικά στην κατοχή ιδιώτη από τον οποίο και κατασχέθηκαν.

Ο Duke μετά από τρίμηνη παραμονή στον κτηνιατρικό σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και σε μια έκταση 4 στρεμμάτων μεταφέρθηκε στο Καταφύγιο της Αρκούδας στο Νυμφαίο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έκτασης 30 στρεμμάτων. Στο Καταφύγιο θα ζει και πάλι με τις αδερφές του Mira και Sandy καθώς και με το Γιώργο, ένα τρίχρονο αρκούδο που βρέθηκε στο Μέτσοβο σοβαρά τραυματισμένος από πυροβολισμό στο κεφάλι. 

Ο Duke από την πρώτη μέρα προσαρμόστηκε στο καινούργιο του περιβάλλον και είναι ιδιαίτερα κοινωνικός. Τις περισσότερες ώρες τις περνάει με την Sandy ενώ αρκετό χρόνο αφιερώνει και στον Γιώργο με τον οποίο του αρέσει να παίζει. Με την Mira έχει πιο τυπική σχέση παρόλο που αγαπημένη του συνήθεια είναι να κοιμάται δίπλα της.

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα θα ενημερώνονται τακτικά για τα νέα του Duke τον οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά στη διάρκεια της επίσκεψης και ξενάγησής τους στο Καταφύγιο. Παράλληλα όμως θα γνωρίσουν σε βάθος το σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι αρκούδες στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση τη σημασία της προστασίας της άγριας πανίδας.

Με την αποκλειστική υιοθεσία του Duke, καλύπτεται σημαντικό μέρος των εξόδων περίθαλψης, διατροφής και φροντίδας τού καθώς και της συντήρησης των χώρων φιλοξενίας του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη thumb
27.02.2024

Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Διάβασέ το
Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης thumb
23.01.2024

Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης

Διάβασέ το
19 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην συναινέσει σε αλλαγή του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη thumb
20.12.2023

19 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην συναινέσει σε αλλαγή του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Διάβασέ το