GR EN
Πίσω
1
19.03.2013

Ο Ζήκος, ο Λύκος ψάχνει την αγαπημένη του στον ΙΑΝΟ στη Θεσσαλονίκη...

Από την 1η ως την 6η Απριλίου, την εβδομάδα που γιορτάζει σε όλο τον κόσμο, το παιδικό βιβλίο, ο Ζήκος, ο Λύκος και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα βρίσκονται στον ΙΑΝΟ Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7)!

Η δράση υλοποιείται δωρεάν από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ σε συνεργασία με τον συγγραφέα και εικονογράφο Μιχάλη Καζάζη, τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και τα Βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και της ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα προστασίας της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. 

Η έκδοση υποστηρίζει τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ 

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΣΗ


Λίγα λόγια για το βιβλίο


ΖΗΚΟΣ, Ο ΛΥΚΟΣ, Μιχάλης Καζάζης, εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

«Δε μ’ ενδιαφέρουν πια τ’ αρνιά», είπε ο Ζήκος ο λύκος.

«Αγαπάω την πιο όμορφη λύκαινα του βουνού, αλλά δεν ξέρω πώς να της το πω»…

Θα καταφέρει άραγε ο Ζήκος να κατακτήσει τη λύκαινα της καρδιάς του; Η χελώνα η Πανωραία, ο Τζίμης ο λαγός, ο αρκούδος ο Πατού, ο Λουκής ο τυφλοπόντικας, ο Τρύφωνας η νερόκοτα κι οι υπόλοιποι φίλοι του είναι έτοιμοι να τον βοηθήσουν.

Mε αφορμή την τρυφερή ιστορία του Μιχάλη Καζάζη, γνωρίζουμε τον λύκο (Canis lupus) μαζί με άλλα είδη της άγριας ζωής που ζουν στα δάση και στα βουνά μας και χρειάζονται την προστασία μας. 

Περισσότερες πληροφορίες:

Ο Μιχάλης Καζάζης, συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου θα διαβάζει το τρυφερό παραμύθι «Ζήκος, ο Λύκος» σε παιδιά νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων του Δημοτικού.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα προβάλλει εικόνες και θα δώσει πληροφορίες για τον αληθινό λύκο που ζει στην ελληνική φύση. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται δημιουργικά εργαστήρια μάσκας και origami με θέμα το λύκο, για παιδιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη thumb
27.02.2024

Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Διάβασέ το
Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης thumb
23.01.2024

Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης

Διάβασέ το
19 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην συναινέσει σε αλλαγή του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη thumb
20.12.2023

19 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην συναινέσει σε αλλαγή του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Διάβασέ το