GR EN
Πίσω
5
08.11.2019

Επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών του Νομού Φθιώτιδας

Με τη συμμετοχή 25 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Φθιώτιδας που υλοποιούν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Άγρια Πανίδα: Ενημέρωση – Εκπαίδευση – Προστασία» στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2019 στο Νυμφαίο Φλώρινας. Διοργανωτές ήταν ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Στυλίδας-Υπάτης και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας.
To σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Διατήρηση των δασών και δασικών ανοιγμάτων προτεραιότητας στον ‘Εθνικό Δρυμό Οίτης’ και στο ‘Όρος Καλλίδρομο’ της Στερεάς Ελλάδας., LIFE11 NAT/GR/1014». Στόχος του ήταν α) η πληροφόρηση των εκπαιδευτικών για τις δράσεις της οργάνωσης στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και στο Όρος Καλλίδρομο στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE και β) η ενημέρωσή τους για το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την αρκούδα, τον λύκο και άλλα σημαντικά άγρια είδη και τους βιοτόπους τους στην Ελλάδα με σκοπό να υλοποιήσουν οι ίδιοι στις αίθουσες τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. 
Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές ξεναγήθηκαν αρχικά στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου και παρακολούθησαν το βιωματικό εργαστήρι για τα άγρια είδη και τους βιοτόπους στον παιδαγωγικό χώρο ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ που βρίσκεται στη Νίκειο Σχολή του Νυμφαίου. Είχαν έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος τις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και πώς αυτές μετασχηματίζονται σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Την επόμενη ημέρα ακολούθησαν εισηγήσεις από τον Διευθυντή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ Νίκο Γραμμενόπουλο και την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Χαρούλα Κρομυάδου, ενώ έγινε και παρουσίαση των προγραμμάτων του ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης, από τον Παναγιώτη Κουτμάνη (Υπεύθυνος ΚΠΕ) και της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, από τη Χάρα Αγάογλου (Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων).
Το σεμινάριο κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένο σύμφωνα και με τις αξιολογήσεις των συμμετεχόντων. Ιδιαίτερα τονίστηκε η σημασία της βιωματικότητας που βοήθησε στην εις βάθος κατανόηση του πολύπλευρου έργου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την άγρια ζωή, το φυσικό περιβάλλον και τον άνθρωπο. Παράλληλα, επαινέθηκε η σπουδαία δουλειά που γίνεται στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο, ενώ όλοι έμειναν με εξαιρετικές εντυπώσεις από τις ξεναγήσεις και το υψηλό επίπεδο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ευχαριστεί θερμά την παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης για τη συνδιοργάνωση και ιδιαίτερα τις κ.κ. Σταυρούλα Κολοκυθά (Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου για την Αειφορία) και Τζένη Παπαγιαννοπούλου (Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη thumb
27.02.2024

Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Διάβασέ το
Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης thumb
23.01.2024

Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης

Διάβασέ το
19 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην συναινέσει σε αλλαγή του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη thumb
20.12.2023

19 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην συναινέσει σε αλλαγή του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Διάβασέ το