GR EN
Πίσω
0
07.11.2012

11η νεκρή αρκούδα σε τροχαίο το 2012

Στον πιο θανατηφόρο δρόμο για τα άγρια ζώα εξελίσσεται ο κάθετος οδικός άξονας Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής. Την Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, σε νέο ατύχημα που σημειώθηκε πριν τον κόμβο Βογάτσικου κοντά στο ρέμα Γκιόλι σκοτώθηκε νεαρή αρκούδα όταν συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα.

Στον ίδιο άξονα έχουν σημειωθεί συνολικά 15 ατυχήματα με θύματα άγρια ζώα εκ των οποίων οι 13 είναι αρκούδες!

Ευτυχώς ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο το αυτοκίνητό του υπέστη ζημιές. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ειδοποιήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς, φτάνοντας όμως στο σημείο του ατυχήματος μέσα σε λίγο χρόνο απλώς διαπίστωσε το θάνατο του ζώου από τη σφοδρή πρόσκρουση.

Το νεκρό ζώο μεταφέρθηκε στο δασικό φυτώριο Καστοριάς όπου την επομένη ημέρα με την βοήθεια των υπηρεσιών ενταφιάστηκε σε φυλασσόμενο χώρο της δασικής διεύθυνσης Καστοριάς.

Ο κάθετος οδικός άξονας Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής όπου σημειώθηκε το ατύχημα έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα άγρια ζώα. Η ακατάλληλη περίφραξη του αυτοκινητόδρομου και η απουσία ή ελλιπής διαμόρφωση κατάλληλων διαβάσεων για την άγρια πανίδα, συνεχίζουν να αποτελούν τις βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Η κατασκευή του ενισχυμένου φράχτη, για τον οποίο ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πιέζει τις Αρχές από το 2007, έχει ήδη εγκριθεί και το έργο βρίσκεται στη φάση ανάθεσης αναδόχου εταιρείας.

Έργα περίφραξης αλλά και ενίσχυσης της ειδικής σήμανσης οδών ταχείας κυκλοφορίας στη Δυτική Μακεδονία που έχουν καταγραφεί ως περάσματα αρκούδας από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα προκειμένου να εξασφαλίσουμε τόσο την ασφαλή διέλευση των οχημάτων κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες και τους πληθυσμούς της αρκούδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη thumb
27.02.2024

Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Διάβασέ το
Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης thumb
23.01.2024

Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης

Διάβασέ το
19 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην συναινέσει σε αλλαγή του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη thumb
20.12.2023

19 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην συναινέσει σε αλλαγή του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Διάβασέ το