GR EN
Πίσω
0
12.12.2012

Νέο τροχαίο με θύμα λύκο στο Κ. Νευροκόπι. Κτηνοτρόφος βρήκε το άτυχο ζώο

Το 4ο τροχαίο ατύχημα για το 2012, με θύμα λύκο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου, στο Κ. Νευροκόπι Δράμας.

Το τροχαίο σημειώθηκε στον επαρχιακό δρόμο Δράμας-Νευροκοπίου, 1 χιλιόμετρο από τη διασταύρωση Δράμας-Σερρών.

Το άτυχο ζώο ήταν ένας νεαρός θηλυκός λύκος, 2-3 ετών. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να διενεργηθεί νεκροψία γιατί ο λύκος μεταφέρθηκε από άγνωστο το ίδιο βράδυ.

Τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ειδοποίησε ευαισθητοποιημένος κτηνοτρόφος, μέλος του Δικτύου Κτηνοτρόφων που λειτουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για την Αναπαραγωγή και Επαναδιάδοση του Ελληνικού Ποιμενικού Σκύλου.

Αξιοσημείωτη κίνηση ευαισθησίας καθώς ανατρέπει την παραδοσιακή αντίθεση κτηνοτρόφων και λύκων, στην ελληνική ύπαιθρο.

Ο εν λόγω κτηνοτρόφος συμμετέχει στο Δίκτυο των Κτηνοτρόφων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ από το 2008 και του έχουν παραχωρηθεί ως σήμερα  3 ελληνικοί Ποιμενικοί Σκύλοι: ο Θησέας, η Χάνα, και ο Άδωνις, ως σκύλοι φύλαξης του κοπαδιού του και μέτρο πρόληψης των ζημιών που μπορούν να προκαλέσουν η αρκούδα και ο λύκος. Η άριστη συνεργασί και φροντίδα των ελληνικών ποιμενικών που έχει παραχωρήσει δωρεάν ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει αποδώσει ήδη 2 γέννες και 3 νέα κουτάβια επέστρεψαν στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για τη διάθεσή τους σε άλλους κτηνοτρόφους.

Άλλη μια φορά, και εν όψει των χειμερινών μηνών, οπότε τα άγρια ζώα δεν βρίσκουν διαθέσιμες φυσικές τροφικές πηγές στις ορεινές περιοχές και κατεβαίνουν σε χαμηλότερα υψόμετρα, παρακαλούμε τους πολίτες-οδηγούς διερχόμενους τις επαρχιακές οδικές οδούς ημιορεινών και δασικών περιοχών να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να διατηρήσουμε το πιο σπάνιο και πολύτιμο κομμάτι της φύσης, την άγρια ζωή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Μην τους κόβεις τα φτερά!  thumb
20.11.2025

Μην τους κόβεις τα φτερά!

Διάβασέ το
Κοινή ανακοίνωση περιβαλλοντικών οργανώσεων σχετικά με τις εργασίες διάνοιξης δρόμου στον Γράμμο thumb
07.11.2025

Κοινή ανακοίνωση περιβαλλοντικών οργανώσεων σχετικά με τις εργασίες διάνοιξης δρόμου στον Γράμμο

Διάβασέ το
Η άναρχη χωροθέτηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας απειλεί την αρκούδα και τη βιοποικιλότητα στην Ελλάδα thumb
05.11.2025

Η άναρχη χωροθέτηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας απειλεί την αρκούδα και τη βιοποικιλότητα στην Ελλάδα

Διάβασέ το