GR EN
Πίσω
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
7
21.05.2015

Παρουσίαση του προγράμματος «ΒΙΟτοπος - Η φύση στην αυλή μας» στην Ξάνθη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Γιορτών Νεολαίας στην Ξάνθη ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ παρουσίασε στις 11 Μαΐου τις δράσεις του προγράμματος «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας», το οποίο υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ. Οι Γιορτές Νεολαίας πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης από την Διεύθυνση Β’Θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, την υποστήριξη του Δήμου Ξάνθης και τη καταλυτική συμμετοχή σχολείων της πόλης. 

Ενεργό μέλος του προγράμματος στην περιοχή της Ξάνθης είναι το Γυμνάσιο Πολυσίτου η αυλή του οποίου είναι μία από τις 20 αυλές σχολείων και ιδρυμάτων ευπαθών κοινωνικών ομάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΒΙΟτόπου στην οποία δημιουργήθηκε ένας «ΒΙΟτοπος Λύκου».

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ευχαριστεί όλους του συμμετέχοντες και τους φορείς που στέκονται αρωγοί στην υλοποίηση του προγράμματος του ΒΙΟτόπου. 

Οι βιότοποι, έκτασης περίπου 100 τ.μ. ο καθένας, με φυτά χαρακτηριστικών βιοτόπων της ελληνικής φύσης και εικαστικές παρεμβάσεις στις αυλές των σχολείων και των ιδρυμάτων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, προετοιμάζονται κατάλληλα με τη συμβολή των τοπικών Δήμων και άλλων φορέων, ενώ ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και το συνεργείο του με την συνεργασία των παιδιών, των καθηγητών και των υπευθύνων αναλαμβάνουν να αναμορφώσουν τους υπαίθριους χώρους με στόχο το ιδιαίτερο πρασίνισμά τους. 

Στη συνέχεια η φυσιολογία των αυλών αλλάζει ριζικά αφού πλέον φιλοξενούν και συγκατοικούν με έναν ΒΙΟτοπο, ενώ αποκτούν μία νέα καθημερινότητα και τα παιδιά, καθότι μετά την ολοκλήρωση των φυτεύσεων έχουν πλέον υιοθετήσει και δεσμευτεί για τη φροντίδα των φυτών του κήπου! 

Το πρόγραμμα αφορά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και βιωματικής εκπαίδευσης για παιδιά και εφήβους, μέσω της δημιουργίας πρότυπων Βοτανικών Κήπων.

Περισσότερες πληροφορίες, όλα τα νέα και την εξέλιξη του προγράμματος μπορεί κανείς να δει και να παρακολουθεί μέσα από το blog του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στη διεύθυνση http://bit.ly/BIOtopos ενώ στη σελίδα «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας» (https://www.facebook.com/BIOtopos) στο Facebook υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τακτική ενημέρωση.

Σχετικά με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ (Σύντομη περιγραφή για αναδημοσιεύσεις)
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση που δρα για την διατήρηση της βιοποικιλότητας και της αειφορικής ανάπτυξης στην ελληνική ύπαιθρο, στην ολοκληρωμένη διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών και ασκεί πίεση για τις επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον. Με βασική δραστηριότητα τη λειτουργία του Περιβαλλοντικού Κέντρου ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο Φλώρινας, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υλοποιεί διασυνοριακά προγράμματα για την προστασία των ορεινών οικοσυστημάτων με έμφαση στην αρκούδα και τα μεγάλα θηλαστικά και συμμετέχει στην εφαρμογή των εθνικών δεσμεύσεων για το περιβάλλον.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη thumb
27.02.2024

Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Διάβασέ το
Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης thumb
23.01.2024

Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης

Διάβασέ το
19 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην συναινέσει σε αλλαγή του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη thumb
20.12.2023

19 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην συναινέσει σε αλλαγή του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Διάβασέ το