GR EN
Πίσω
2
13.05.2014

Η μικρή Ζωή… ζωήρεψε

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα που έρχονται από τη Ζωή, το ορφανό αρκουδάκι που βρέθηκε χωρίς τη μητέρα του πριν από δύο περίπου εβδομάδες.

Η φροντίδα που λαμβάνει το αρκουδάκι από το ειδικευμένο προσωπικό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έχει ήδη φέρει εμφανή αποτελέσματα. Η Ζωή δείχνει πολύ καλά, τρώει πλέον κανονικά και με αρκετή όρεξη, έχοντας επανακτίσει τις δυνάμεις και το βάρος που είχε χάσει όταν περιπλανήθηκε χωρίς τη μητέρα του.

Μάλιστα φαίνεται να έχει συνηθίσει στο νέο της χώρο και πλέον είναι πολύ δραστήρια, παίζει αρκετά και δείχνει ανεξάρτητος χαρακτήρας!

Ακολουθώντας το ίδιο πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία στην περίπτωση των Τζον και Νικήτα, η καθημερινή της φροντίδα γίνεται αποκλειστικά από τους φροντιστές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, Μελίνα Αυγερινού και Κώστα Στεφανίδη. Έχει απαγορευτεί η προσέγγισή από οποιοδήποτε άλλο μέλος του προσωπικού του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ καθώς και από τηλεοπτικά συνεργεία, φωτογράφους και δημοσιογράφους, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία της αλλά και η μικρότερη δυνατή εξοικείωση της με ανθρώπους.

Μέσα στους επόμενους μήνες, θα γίνει το επόμενο καθοριστικό βήμα για την τελική επανένταξη της Ζωής στο φυσικό περιβάλλον. Το μικρό αρκουδάκι θα απελευθερωθεί σε μεγάλο, περιφραγμένο χώρο, έκτασης περίπου 10 στρεμμάτων, όπου θα παρακολουθείται με κάμερες, και δεν θα έχει πια επαφή με κανέναν άνθρωπο. Εκεί, θα παραμείνει μέχρι και τις αρχές του χειμώνα.

Η περίθαλψη και επανένταξη αρκούδων στην Ελλάδα είναι ένα πρωτοποριακό και δύσκολο εγχείρημα. «Η μοναδική εμπειρία που αποκόμισε η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ κατά τη διάρκεια της περίθαλψης των Τζόν και Νικήτα θα μας βοηθήσει να φέρουμε σε πέρας το δύσκολο αυτό έργο, που θα συμβάλει στην προστασία της απειλούμενης καφέ αρκούδας στην Ελλάδα», επισημαίνει ο επιστημονικός συντονιστής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, Δρ. Αλέξανδρος Καραμανλίδης.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη thumb
27.02.2024

Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Διάβασέ το
Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης thumb
23.01.2024

Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης

Διάβασέ το
19 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην συναινέσει σε αλλαγή του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη thumb
20.12.2023

19 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην συναινέσει σε αλλαγή του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Διάβασέ το