GR EN
Πίσω
0
13.02.2014

Παρουσίαση του προγράμματος «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας» στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση γνωριμίας και παρουσίασης των δράσεων του προγράμματος «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας», το οποίο υλοποιείται με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, υλοποίησε το 2ο ΓΕΛ Ελευθερίου – Κορδελιού σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορδελιού και τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ.

Η αυλή του 2ου ΓΕΛ Ελευθερίου – Κορδελιού είναι μία από τις 20 αυλές σχολείων και ιδρυμάτων ευπαθών κοινωνικών ομάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΒΙΟτόπου. Στο πλαίσιο του προγράμματος μέσα στο 2014 θα δημιουργηθεί από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ένας βοτανικός κήπος με δέντρα που αντέχουν την Φωτιά, και που συναντάει κανείς στα μεσογειακά οικοσυστήματα.

Στην εκδήλωση μετά τον χαιρετισμό της Διευθύντριας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορδελιού κ. Χρυσούλας Αθανασίου, παρουσιάστηκαν οι δράσεις του προγράμματος και ακολούθησε συζήτηση με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών για τον προγραμματισμό των δράσεων του προγράμματος με άμεση την έναρξη των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Γεώργιος Γιαννούδης και το 1ο Πειραματικό Σχολείο Θεσσαλονίκης που συμμετέχει επίσης στο ΒΙΟτοπο.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ευχαριστεί όλους του συμμετέχοντες και τους φορείς που στέκονται αρωγοί στην υλοποίηση του προγράμματος του ΒΙΟτόπου στο Κορδελιό και ειδικότερα το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορδελιού για την διάθεση της αίθουσας και την γενικότερη ένθερμη υποστήριξη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και Save Your Hood καθάρισαν το ρέμα Ασπρογείων thumb
22.04.2024

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και Save Your Hood καθάρισαν το ρέμα Ασπρογείων

Διάβασέ το
Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη thumb
27.02.2024

Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Διάβασέ το
Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης thumb
23.01.2024

Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης

Διάβασέ το