GR EN
Πίσω
0
01.11.2013

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες φυτεύσεις και εικαστικές παρεμβάσεις της νέας χρονιάς

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας», το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, ξεκίνησε δυναμικά τη νέα σχολική χρονιά και ολοκλήρωσε μέσα στον Οκτώβριο τη δημιουργία των πρώτων θεματικών κήπων για την φετινή σχολική χρονιά με:

  • Ολοκλήρωση των εικαστικών παρεμβάσεων του ΒΙΟτόπου της Αρκούδας στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου και στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΚΥΚΑμεΑ) Φλώρινας.
  • Υλοποίηση του βιοτόπου του Νερού στο Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» στο Βόλο και του βιοτόπου των δένδρων της Φωτιάς στο Χριστιανικό Κέντρο Επανένταξης «Φιλήμων» στη Θήβα.
  • Ολοκλήρωση της κατασκευής του βιοτόπου και των εικαστικών παρεμβάσεων του βιοτόπου της Αρκούδας στο συγκρότημα ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΣΕΚ Καστοριάς.
  • Εκδήλωση παρουσίασης του ΒΙΟτόπου στο ΚΕ.Φ.Ι.Απ. Φλώρινας την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 με ενημέρωση σχετικά με τους στόχους και τις δράσεις του προγράμματος και με συμμετοχή τοπικών φορέων και δημιουργική συζήτηση για επιπλέον εποικοδομητικές συνεργασίες και δράσεις.  

Οι βιότοποι, έκτασης περίπου 100 τ.μ. ο καθένας, προετοιμάζονται κατάλληλα με τη συμβολή των τοπικών Δήμων και άλλων πιθανών φορέων αρωγών, ενώ ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και το συνεργείο του με την συνεργασία των παιδιών, των καθηγητών και των υπευθύνων αναλαμβάνουν να αναμορφώσουν τους υπαίθριους χώρους με στόχο το ιδιαίτερο πρασίνισμά τους.

Στη συνέχεια η φυσιολογία των Αυλών αλλάζει ριζικά αφού πλέον φιλοξενούν και συγκατοικούν με έναν ΒΙΟτοπο, ενώ αποκτούν μία νέα καθημερινότητα και τα παιδιά, καθότι μετά την ολοκλήρωση των φυτεύσεων έχουν πλέον υιοθετήσει και δεσμευτεί για τη φροντίδα των φυτών του κήπου!

Η δημιουργία βιοτόπων συνεχίζεται σε επόμενους σταθμούς - στόχους το 1ο και 2ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας και το 1ο ΕΠΑΛ Γρεβενών.

Μέσα στην διάρκεια του χρόνου η ομάδα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα αναλάβει δράση και μέσα από παρουσιάσεις, συζητήσεις και βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στην ανάπτυξη στάσεων, συμπεριφορών και δεξιοτήτων, υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και της διασφάλισης ποιότητας για τη ζωή μας.

Όλα τα νέα και την εξέλιξη του προγράμματος μπορεί κανείς να παρακολουθεί μέσα από το blog του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, ενώ στη σελίδα «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας» στο Facebook θα υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τακτική ενημέρωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη thumb
27.02.2024

Επιστολή 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το καθεστώς προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Διάβασέ το
Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης thumb
23.01.2024

Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Επιταχύνοντας την Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης

Διάβασέ το
19 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην συναινέσει σε αλλαγή του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη thumb
20.12.2023

19 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην συναινέσει σε αλλαγή του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Διάβασέ το