GR EN

ΧορηγίεςΣταθερός μας στόχος είναι η δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών μέσα από τον εταιρικό κόσμο για την ανάπτυξη σημαντικών συνεργειών προς όφελος του περιβάλλοντος. Η έμπρακτη υποστήριξη των χορηγών έχει επιτρέψει την ανάπτυξη και συνέχιση καίριων επιστημονικών προγραμμάτων όλα τα χρόνια δραστηριοποίησης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη μερικών από τις σημαντικότερες εταιρίες διεθνώς, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υλοποιεί σήμερα πληθώρα έργων για το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας. Με ουσιαστική συμμετοχή των επιχειρήσεων, η οργάνωση συμβάλλει στην ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των ορεινών -δασικών οικοσυστημάτων της Ελλάδας, με δράσεις ερευνητικές, ενημερωτικές, εκπαιδευτικές και εθελοντικές.

Δεδομένου ότι κάθε χορηγικό πρόγραμμα είναι ένα ξεχωριστό έργο, εξετάζονται παράμετροι όπως η ειδική αξία του προγράμματος, η χρονική του διάρκεια, το ύψος της εκάστοτε χορηγίας, ώστε να αποτυπωθούν τα οφέλη για το χορηγό αλλά και να σχεδιαστούν από κοινού ενέργειες επικοινωνίας που να συνδέουν τη δράση με το εταιρικό αντικείμενο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑΣ

Τα Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑΣ αποδεικνύοντας στην πράξη το ενδιαφέρον τους και την ευαισθητοποίησή τους για το περιβάλλον και την προστασία της άγριας ζωής στην Ελλάδα, στηρίζουν τη λειτουργία του Καταφυγίου της Αρκούδας που λειτουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο Νυμφαίο της Φλώρινας. Με την «υιοθεσία» της αρκούδας με το όνομα Ντιουκ, το οποίο παραπέμπει και στην επωνυμία των εκπαιδευτηρίων, αναλαμβάνουν ως «ανάδοχοι» να συμβάλουν στα έξοδα διατροφής και περίθαλψης της αρκούδας, σε ετήσια βάση.

weDo/Professional


Με κοινό γνώμονα την περιβαλλοντική συνείδηση και την προστασία της βιοποικιλότητας της χώρας μας, η weDo/Professional και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, συνεργάζονται με στόχο να επεκτείνουν τον αντίκτυπό τους στην προστασία του περιβάλλοντος και να κάνουν βήματα προς την επίτευξη της κοινής αποστολής τους για συλλογική δράση με στόχο έναν πιο βιώσιμο κόσμο. Η συνεργασία περιλαμβάνει την υλοποίηση μια σειράς ενεργειών ετήσιας διάρκειας, όπως: 1) Ο καθαρισμός τριών δασικών περιοχών στην Φλώρινα και στην Αττική, 2) Την υιοθεσία και κάλυψη των εξόδων από την weDo/Professional τριών ζώων που φιλοξενούνται στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ (αρκούδα, λύκος και ελληνικός ποιμενικός-γεννήτορας), και 3) περιβαλλοντική εκπαίδευση και ενημέρωση των εργαζομένων και συνεργατών της #wellafamily από την Παιδαγωγική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers

Η ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers στέκεται στο πλευρό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Στη δύσκολη, λόγω κορωνοϊού, συγκυρία η ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers με οικονομική χορηγία βοηθάει τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου και τη φροντίδα των ζώων που φιλοξενεί. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με περιβαλλοντική ευαισθησία που συμβάλλει στην υποστήριξη ουσιαστικά του έργου της οργάνωσης.

Royal Canin

Η ROYAL CANIN υποστηρίζει τη λειτουργία του Κέντρου Αναπαραγωγής και επαναδιάδοσης του Ελληνικού Ποιμενικού Σκύλου που λειτουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και παρέχει τροφή για τους γεννήτορες και τα κουτάβια. 

AQUA Carpatica

Το Φυσικό Μεταλλικό νερό AQUA Carpatica, προέρχεται από τα Καρπάθια όρη την περιοχή που είναι το καταφύγιο για σημαντικούς πληθυσμούς άγριας πανίδας ενώ περισσότερες από 10.000 καφέ αρκούδες ζουν εκεί. Στο πλαίσιο του σεβασμού του περιβάλλοντος και της προστασίας της άγριας πανίδας, το AQUA Carpatica υποστηρίζει την λειτουργία της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS AE

Η εταιρεία ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS AE υιοθέτησε μία αρκούδα από το Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο.

ΣΙΔΕΝΟΡ

Η ΣΙΔΕΝΟΡ χορήγησε τα υλικά κατασκευής του χώρου φιλοξενίας λύγκα και των λύκων από την Ισπανία.

PERITAS BARF FOOD


Η PERITAS BARF FOOD υποστηρίζει την διατροφή των λύκων του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου με τη χορηγία τροφής μπαρφ.

BORN FREE 

Η BORN FREE υποστηρίζει την φροντίδα των αρκούδων στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο μέσω υιοθεσίας.